10 Οκτ 2323

Σπουδαία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Λευτέρη Πετρούνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

2 '

Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στην Αμβέρσα. 

Το κυνήγι του 3ου μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη ξεκινήσει για τον Λευτέρη Πετρούνια. 

Ο εμβληματικός αθλητής, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στους κρίκους, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας, η οποία αποτελεί και το διαβατήριό του, ώστε να παρελάσει στην Τελετή Έναρξης στις 26 του επόμενου Ιουλίου στο Stade De France στο Παρίσι, ως επιφανές μέλος της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής. 

Ο Πετρούνιας συνέλεξε 15.066 βαθμούς, πίσω από τον Κινέζο Λιου Γιανγκ, που είχε 15.233 και ανέβηκε έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο αγώνισμα των Κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι του 2024, ενώ το αργυρό μετάλλιο που φόρεσε στο λαιμό του, ήταν το 4ο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, δίπλα στα χρυσά του 2015, του 2017 και του 2018. 

Στη γαλλική πρωτεύουσα, ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη θα διεκδικήσει το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας θριαμβεύσει με το χρυσό στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και στο Τόκιο το 2021 με το χάλκινο. 

Αποτελώντας έναν από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες στην ιστορία του ελληνικού Αθλητισμού, ο Λευτέρης Πετρούνιας ετοιμάζεται για το τελευταίο σκέλος της μεγαλειώδους καριέρας του, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη Stoiximan, η οποία περήφανα και υπεύθυνα στηρίζει τις προσπάθειές του για σχεδόν μία δεκαετία.