4 '

Ολυμπιακό Μουσείο 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Πάμε Τόκιο;”. Mια μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: 90′
Μέγιστος αριθμός μαθητών: 25
Ημέρες/Ώρες λειτουργίας Ολυμπιακού Μουσείου: Καθημερινά: 9.00-19.00 / Σάββατο 10.00-16.00 / Κυριακή 10.00-14.00

Δείτε αναλυτικά εδώ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Πάμε Τόκιο;”  
Τι πρόκειται να συμβεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΙΟ 2020;
Mια μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γεμάτη παιχνίδια ανακάλυψης, γρίφους και αθλητικές δραστηριότητες μας ταξιδεύει στην Ολυμπιακή διοργάνωση – ορόσημο στην ιστορία του θεσμού. Η ιαπωνική κουλτούρα, η τεχνολογία αιχμής, τα μέτρα για το περιβάλλον και το νέο αθλητικό πρόγραμμα συνθέτουν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: 90′
Μέγιστος αριθμός μαθητών: 25
Ημέρες/Ώρες λειτουργίας Ολυμπιακού Μουσείου: Καθημερινά: 9.00-19.00  / Σάββατο 10.00-16.00 / Κυριακή 10.00-14.00

ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα μυστικά του πλανήτη μας και του διαστήματος παρακολουθώντας Ψηφιακές Προβολές στις σύγχρονες αίθουσες προβολών.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Οι «Μικροί Ήρωες» έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγευτικό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, μέσα από προγραμματισμένες επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα μυστικά του πλανήτη μας και του διαστήματος παρακολουθώντας Ψηφιακές Προβολές στις σύγχρονες αίθουσες προβολών:
Πλανητάριο
Αίθουσα 150 επικλινών θέσεων με θολωτή οθόνη που «αγκαλιάζει» το οπτικό πεδίο του θεατή. Στο ψηφιακό Πλανητάριο, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πλήθος ταινιών εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ταινία για την καταπληκτική εφεύρεση του τηλεσκοπίου «Δυο μικρά κομμάτια γυαλί», ένα ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα με την «Όαση στο Διάστημα», μία περιπλάνηση στον έναστρο ουρανό μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με το «Αστερισμοί και Μύθοι», ένα διαστημικό ταξίδι «Από τη Γη στο Σύμπαν», αλλά και ταινίες κινουμένων σχεδίων με οικολογικό περιεχόμενο, όπως «Ο Μαγεμένος Ύφαλος» και «Οι Ζουλοφύλακες». Μπορούν, ακόμη, να συμμετέχουν ως «διαστημικοί επισκέπτες» σε μία ζωντανή διαδραστική παράσταση στο Πλανητάριο, όπως η «Διαστημική Αποστολή Νυχτερινός Ουρανός και 301».
Κινηματογράφος Γιγαντοοθόνης (Κοσμοθέατρο 3D)
Κινηματογραφική αίθουσα 300 θέσεων, με τη μεγαλύτερη επίπεδη οθόνη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαστάσεων 23μ x 17μ, όπου προβάλλονται επιμορφωτικές ταινίες, όπως η νέα ταινία «Ταξίδι στο διάστημα» για τα διαστημικά ταξίδια , η ταινία«Dream big- Τα θαύματα της μηχανικής», που αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα και δημιουργικότητα που βρίσκεται πίσω από τα θαύματα της Μηχανικής και οι «Δεινόσαυροι», μία ταινία που ξεναγεί τα παιδιά στον συναρπαστικό κόσμο των Δεινοσαύρων.
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ταινία της επιλογής τους στο Πλανητάριο και μια ταινία της επιλογής τους στο Κοσμοθέατρο μέχρι τον Ιανουάριο.
Ημέρες υποδοχής μαθητών: Τρίτη – Παρασκευή
Ώρες λειτουργίας: 9.00π.μ. – 5.00μ.μ

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη χαρά το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας παρουσιάζει το πρόγραμμα των σχολικών προβολών του για τη φετινή χρονιά, γεμάτο συναρπαστικές ιστορίες κινουμένων σχεδίων και live action!

Όλες οι προβολές του Σχολικού Προγράμματος 2 θα πραγματοποιούνται στον Κινηματογράφο Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, 11524 Αθήνα.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Εκπαιδευτικά προγράμματα Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης
Α. Εκπαιδευτικό Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Το Μουσείο αποκαλύπτει τα μυστικά του!!!»
Τα Μουσεία είναι ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος πλούτο, σπουδαία αντικείμενα αλλά και ανθρώπους. Τα Μουσεία υπόκεινται σε πολλές κατηγορίες. Πώς όμως θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα Μουσεία και τους θησαυρούς τους; Είναι εύκολο πράγμα ή δύσκολο; Τι ξέρουμε για αυτούς που δουλεύουν σε αυτά και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για να φτάσει ένα αντικείμενο στο Μουσείο και από εκεί σε μία βιτρίνα;
Β. Εκπαιδευτικό Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Ιστορίες… βγαλμένες από τα μουσεία!!!»
Πόσο πολύτιμο είναι ένα αντικείμενο; Πώς μπορούμε να μετρήσουμε την αξία του; Είναι σπάνιο το υλικό του; Είναι μεγάλο σε ηλικία; Σε ποια εποχή ανήκει; Ποια η χρηστικότητα με την πάροδο των χρόνων; Ποια στάδια ακολουθούνται από την εύρεση ενός αντικειμένου μέχρι την τοποθέτηση του σε ένα μουσείο; Ανασκαφή -Εύρεση- Τεκμηρίωση- Συντήρηση!
Γ. Εκπαιδευτικό Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα ” Τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου “
Σημαντικά μνημεία του Αρχαίου Κόσμου καταγράφηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής τους. Αυτά τα σπουδαία μνημεία χαρακτηρίστηκαν θαύματα, λόγω της σπουδαίας αρχιτεκτονικής τους, της άρτιας ομορφιάς τους, του μεγέθους τους και της διατήρησης της φήμης τους στο χρόνο. Τί είναι αλήθεια και τί μύθος για όλα αυτά; Ποιοι τα έκτισαν και γιατί; Τι γνωρίζουμε; Θα τα μάθετε όλα αυτά στην επίσκεψη σας!
Δ. Εκπαιδευτικό Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Πολλά ταξίδια…μία Ευρώπη!»
Η Ευρώπη μιλάει πολλές γλώσσες και έχει πολλά να πει! Εκπαιδευτικό μουσειακό πρόγραμμα με παιχνίδια ανακάλυψης στο χάρτη. Εικόνες και άνθρωποι, πολιτισμοί τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι, μπλέκονται ευχάριστα σε ένα παιχνίδι αναζήτησης και γνώσης. Όλοι μαζί μαθαίνουμε τι μας δένει με τους γείτονές μας. Τί κοινό μπορεί να έχει το Μπιγκ Μπεν στο Λονδίνο, ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης; Ετοιμαστείτε!
 
Μόνιμη Έκθεση με τίτλο « Ταξιδεύοντας με τα παιχνίδια»
Ε1. Εκπαιδευτικό Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Κάθε παιχνίδι ένα υλικό…. κάθε υλικό, μια ιστορία!»
Από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα παιδικά όνειρα και οι παιδικές αναμνήσεις; Τι ιστορίες θα μας έλεγαν τα παιχνίδια και τα παιδιά, αν μπορούσαν; Ο Φρανσουά παίζει στο καθιστικό με το αλογάκι του, η Μάργκαρετ στο δωμάτιο της με την κούκλα της, η Φραντζέσκα μαγειρεύει με τα κουζινικά της δίπλα από την μαμά της και ο Ουίλλιαμ με την σβούρα του στο κήπο. Επισκεπτόμαστε όλα τα παιδιά στα σπίτια τους βλέποντας τα παιχνίδια τους, την εξέλιξή τους στο χρόνο, συγκρίνοντάς τα με τα εκθέματα του Μουσείου.
Ε2. Εκπαιδευτικό Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «τα παιχνίδια ζωντανεύουν…»
Το ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών ξεκινά για άλλη μια χρονιά με νέες δράσεις και εμπειρίες … Οι βιτρίνες ανοίγουν και τα παιχνίδια ζωντανεύουν… Πρώτη στάση στη χώρα των τσίγκινων παιχνιδιών, παίζουμε και μαθαίνουμε διαδραστικά την ιστορία τους. Επόμενη στάση στον κόσμο της κούκλας, ανακαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά της Παιχνιδοχώρας και… η περιπλάνηση τελειώνει στους πίνακες με ιστορία, παιχνίδια, φαντασία.
 
Μόνιμη Έκθεση με τίτλο «Μάθε παιδί μου γράμματα του Θεού τα πράματα… »
ΣΤ . Εκπαιδευτικό Μουσειακοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «…σε μια τάξη απ’ τα χρόνια τα παλιά»
Οι μαθητές στην παραδοσιακή τάξη του Μουσείου παίζοντας, ανακαλύπτουν και γνωρίζουν το παλιό σχολείο, το δάσκαλο, το μαθητή. Διαδραστικά, μαθαίνουν τον τρόπο διδασκαλίας μέσα από εικόνες, βίντεο, βιωματικές δράσεις, παιχνίδια, σχολικά βιβλία και αντικείμενα αλλοτινής σχολικής ζωής, σαν τον παλιό εκείνο τον καλό καιρό!!!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ