3 '

Aττικό Ζωολογικό Πάρκο

Γνωριμία των μαθητών με τα 300 είδη ζώων και παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τα ζώα.

Ημέρες λειτουργίας: Καθημερινά
Ώρες λειτουργίας: 09.00 – 17.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6634724
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 8.00 – 14.00

paidiko mouse

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκθεμάτων που είναι μελετημένα από ειδικούς επιστήμονες και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του παιδιού, ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα και την αυτονομία.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κάτι έχω να σας πω…»
Πώς θα αισθανόταν ένα παλιό τηλέφωνο αν συνομιλούσε με ένα κινητό αφής; Τι θα έλεγε ένα σίδερο του 19ου αι. αν συναντούσε ένα ατμοσίδερο; Αντικείμενα της παλιάς εποχής που έχουν αλλάξει ή δεν υπάρχουν πια, συνομιλούν με αντίστοιχα σύγχρονά τους. Τα παιδιά εξοικειώνονται με την έννοια του χρόνου, εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές και… δίνουν φωνή στις δικές τους αφηγήσεις.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Θα σου πω μια ιστορία με το νι … και με το σίγμα!»
Τα γράμματα της αλφαβήτου δίνουν έμπνευση στους μαθητές να επιλέξουν πρωτότυπους ήρωες και να πλέξουν ιστορίες με αφορμή το πρώτο γράμμα του ονόματός τους. Τα παιδιά συνεργάζονται, συγγράφουν και εμψυχώνουν τη δική τους ιστορία!
 Αριθμός μαθητών ανά πρόγραμμα: έως 50
Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή
Διεύθυνση: Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα (κτίριο Ωδείου Αθηνών)
Ώρες διεξαγωγής προγραμμάτων : 9:00 – 10:45  & 11:00 – 12:30
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος : 90 λεπτά.

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Βασικός πυλώνας του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου είναι η εκπαίδευση των νέων στην οδική ασφάλεια και συμπεριφορά.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για Δημοτικό
«Κυκλοφορώ Υπεύθυνα – Από το Περιοδικό DRIVE»
Η διαμόρφωση της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και της αυτοκινητικής κουλτούρας είναι πρώτα από όλα ζήτημα παιδείας. Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία πρέπει να εκτίθενται σε ερεθίσματα, να παίρνουν τα σωστά παραδείγματα καθώς χτίζουν μέρα με τη μέρα την προσωπικότητά τους σαν άνθρωποι, υπεύθυνοι πολίτες και μελλοντικοί οδηγοί.
Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από την MAKE ROAD SAFE HELLAS
Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας να μαθαίνουν τις βασικές αρχές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, μέσα από την εφαρμογή μηνυμάτων.
«Νέο Πρόγραμμα – STEM & Οδική Ασφάλεια»
Ο STEM Education προσφέρει μια μοναδική εκπαιδευτική δραστηριότητα για μαθητές δημοτικού (Δ’,E’,ΣΤ’ τάξη) και προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να κάνουν μαζί τα πρώτα βήματα στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε ως όχημα για το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας.
«Προγράμματα – STEM / Νέοι Μηχανικοί & LEGO WeDo 2.0»
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού (Α’, Β΄, Γ΄) και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, κατασκευάζοντας μηχανές με σκοπό να κατανοήσουν της απλές μηχανές όπως τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλούς, ένα θεμελιώδες κεφάλαιο που δεν διδάσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
«RALLY ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ»
Το Rally στο χρόνο είναι ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό «κυνήγι θησαυρού». Ακολουθήστε μία θαυμαστή διαδρομή στο μουσείο!!
Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ Με Ασφάλεια»
Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ Με Ασφάλεια» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 2018-2019
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 ετών με ζωγραφική, κατασκευές με πηλό, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις!!
 
Αναλυτικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να δείτε εδώ.

Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Με μεγάλη χαρά το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας παρουσιάζει το πρόγραμμα των σχολικών προβολών του για τη φετινή χρονιά, γεμάτο συναρπαστικές ιστορίες κινουμένων σχεδίων και live action!

Όλες οι προβολές του Σχολικού Προγράμματος 2 θα πραγματοποιούνται στον Κινηματογράφο Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, 11524 Αθήνα.

Δείτε αναλυλτικά όλες τις προβολές εδω

Εθνικό Αστεροσκοπείο

Παρακολούθηση ταινίας σχετικής με το σύμπαν , επίδειξη του μεγάλου τηλεσκοπίου NEWALL και παρατήρηση με ειδικό ηλιακό τηλεσκόπιο (υπό κατάλληλες καιρικές συνθήκες)

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά
Μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 100
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Θωμάς Βάρσος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6131247 ή 2108109107

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ