5 '

Aττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί σήμερα το μοναδικό ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα, φιλοξενώντας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, από όλη τη χώρα.

Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, έχοντας τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με  περισσότερα από 2000 ζώα από 400 είδη, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, σε μια έκταση άνω των 200 στρεμμάτων.

Υπεύθυνος Κράτησεων: Δικαία Μαγιορκίνου
Ημέρες και ώρες: Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 10:00-17:00
Τηλέφωνο: 
Ε-mail: [email protected]


Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το πρόγραμμα  πραγματοποιείται στο  Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό/συμμετοχικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Ήλιο, την δραστηριότητα του και την σχέση του με τον πλανήτη μας. Γίνεται επίδειξη του ιστορικού τηλεσκοπίου NEWALL (κατασκευάστηκε το 1869) και καιρού επιτρέποντος πραγματοποιείται ζωντανή ηλιακή παρατήρηση από ειδικό τηλεσκόπιο. Εναλλακτικά τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μία εκπαιδευτική ταινία 20′ αστρονομικού περιεχομένου. Η συνολική διάρκεια της επίσκεψης εκτιμάται στα 90′.

Υπεύθυνος Κράτησεων: Κολοκοτρώνης Βαγγέλης
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα εώς Παρασκευή, ώρες 10:00-13:00
Τηλέφωνο: 210 – 3490022
Ε-mail: [email protected]

Δείτε αναλυτικά εδώ

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κάτι έχω να σας πω…»
Πώς θα αισθανόταν ένα παλιό τηλέφωνο αν συνομιλούσε με ένα κινητό αφής; Τι θα έλεγε ένα σίδερο του 19ου αι. αν συναντούσε ένα ατμοσίδερο; Αντικείμενα της παλιάς εποχής που έχουν αλλάξει ή δεν υπάρχουν πια, συνομιλούν με αντίστοιχα σύγχρονά τους. Τα παιδιά εξοικειώνονται με την έννοια του χρόνου, εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορές και… δίνουν φωνή στις δικές τους αφηγήσεις.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Θα σου πω μια ιστορία με το νι … και με το σίγμα!»
Τα γράμματα της αλφαβήτου δίνουν έμπνευση στους μαθητές να επιλέξουν πρωτότυπους ήρωες και να πλέξουν ιστορίες με αφορμή το πρώτο γράμμα του ονόματός τους. Τα παιδιά συνεργάζονται, συγγράφουν και εμψυχώνουν τη δική τους ιστορία!
 Αριθμός μαθητών ανά πρόγραμμα: έως 50
Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή
Διεύθυνση: Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα (κτίριο Ωδείου Αθηνών)
Ώρες διεξαγωγής προγραμμάτων : 9:00 – 10:45  & 11:00 – 12:30
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος : 90 λεπτά.

Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, με ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο προσκαλεί παιδιά και εφήβους να τις ανακαλύψουν. Ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος έχει αποκτήσει τη δική του γιορτή στην Αθήνα. 

Υπεύθυνος Κράτησεων: Σοφία Θαλασσινού
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα εώς Παρασκευή, ώρες 10:00-14:00
Τηλέφωνο: 6980560557
Ε-mail: [email protected]

Δείτε αναλυτικά εδώ


Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επέλεξε και επιμελήθηκε 4 θεματικά προγράμματα με ταινίες μικρού μήκους πρώτης προβολής. Μία συζήτηση ακολουθεί την προβολή, όπου μαθητές/τριες ανακαλύπτουν τεχνικές κινηματογράφησης και εμβαθύνουν στους τρόπους αφήγησης.
Οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν έναν εκπαιδευτικό οδηγό με υλικό και πληροφορίες για προετοιμασία και με δραστηριότητες για να τις υλοποιήσουν στην τάξη μετά την προβολή.
“(Συν)υπάρχοντας στον κόσμο μας” για μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (από Γ’ Δημοτικού)
Περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα εδώ https://www.athicff.com/schools/2023-2024/synyparchontas-ston-kosmo-mas/


“Βρίσκοντας τη θέση μας” για μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (από Δ’ Δημοτικού)
Περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα εδώ https://www.athicff.com/schools/2023-2024/vriskontas-ti-thesi-mas/


“Αποχαιρετώντας την παιδική ηλικία” για μαθητές/μαθήτριες ΣΤ’ Δημοτικού & Γυμνασίου
Περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα εδώ https://www.athicff.com/schools/2023-2024/apochairetontas-tin-paidiki-ilikia/


“Ειρηνικά μονοπάτια: ένας κόσμος χωρίς βία” για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου & Λυκείου (από Β’ Γυμνασίου).
Περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα εδώ https://www.athicff.com/schools/2023-2024/eirinika-monopatia-enas-kosmos-choris-via/

Kids Cooking Club 

Το Kids Cooking Club, η πρώτη Σχολή Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επιδιώκει την διάδοση της γαστρονομικής παιδείας αλλά και της υγιεινής θρέψης στους νέους! Μέσα σε έναν φροντισμένο και ασφαλή χώρο, μαθαίνουμε στα παιδιά να μαγειρεύουν και να τρέφονται σωστά, δημιουργώντας ζωογόνες διεξόδους για τη μετέπειτα προσωπική, αλλά ίσως και επαγγελματική τους ζωή!

Υπεύθυνος Κράτησεων: Φαίδρα Σκρέτα 
Ημέρες και ώρες: Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 09:00-14:00
Τηλέφωνο: 6958544242
Ε-mail: [email protected]

Δείτε αναλυτικά εδώΦοράμε ψηλούς σκούφους, ποδιά και…


μαγειρεύουμε, πλάθουμε, ζυμώνουμε, ανακατεύουμε στα ATOMIKA μας σκεύη μαθαίνοντας να εκτιμάμε τις πρώτες ύλες ως βασικές αξίες.
Ακόμα μαθαίνουμε Να τηρούμε και να εφαρμόζουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής.
– Υγιεινή τροφίμων, κινησιολογία και ασφάλεια κουζίνας
– Διατροφή και θρέψη
– Σωστή Μάσηση – κατάποση
– Βιωματική κατεύθυνση γεύσης και αντίληψη ποιότητας
– Ιστορία – γεωγραφία μαγειρικής τέχνης
– Παραδοσιακές τεχνικές και σκεύη μαγειρέματος
– Ισορροπημένες διατροφικά συνταγές
– Υγιεινός τρόπος διατροφής μαθαίνουμε να επιλέγουμε
Σωστά & να μας ευχαριστεί


Τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα διατροφικά ισορροπημένο έδεσμα και θα το πάρουν μαζί τους!


( Ενδεικτικά: “Energy ball”, “Τραγανή τάρτα με γιαούρτι, μέλι & κακάο”, “Kids Cooking Pizza με λαχανικά”, “Πίτα με αρωματικά χόρτα” και πολλά άλλα!) 

Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2008. Έχοντας ως όραμα μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου όλοι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι, ο σκοπός του εστιάζεται στην κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία και γενικότερα των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Υπεύθυνος Κράτησεων: Ειρήνη Τρομπέτα 
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:30-13:00
Τηλέφωνο: 6939174848
Ε-mail: [email protected] 

Δείτε αναλυτικά εδώ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Αποτυπώματα»


Τα «Αποτυπώματα» είναι Διαδραστικά Εργαστήρια (εκπαιδευτικά – εικαστικά – αθλητικά), στα οποία συμμετέχουν Μαζί νέοι με & χωρίς αναπηρία, από σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς.


Ενδεικτική περιγραφή του προγράμματος & των εργαστηρίων
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στο Μουσείο Βορρέ (Παιανία Αττικής) σε σχολική ώρα (9.15 – 12.30)
Οι συμμετέχοντες έρχονται με τα σχολικά τους, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς τους (εάν υπάρχουν). 
Η ομάδα του Σ.Κ.Ε.Π. συντονίζει τις δραστηριότητες (λειτουργούν όλες ταυτόχρονα), φροντίζοντας οι συμμετέχοντες να αναμειχθούν αρμονικά και να γνωρισθούν μέσα από τη δημιουργική διαδικασία
Συνδυαστικά Εικαστικά Εργαστήρια: ζωγραφική σε t-shirt 
Αθλητικό Εργαστήρι: Παίζοντας Bocce όλοι μαζί
«STEPS by Σ.Κ.Ε.Π.» : Γίνε εσύ η αφορμή να αλλάξει η κοινωνία μας – ομιλίες με τους εμψυχωτές του Σ.Κ.Ε.Π., με αναπηρία, με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακαλύψουν τους καθημερινούς περιορισμούς που τίθενται στα άτομα με αναπηρία, ταυτόχρονα με τις λύσεις που υπάρχουν
“Labyrinth of Senses” : Για να διασχίσει κάποιος τον Λαβύρινθο θα χρησιμοποιήσει την αφή, την ακοή, την όσφρηση και την όραση, ως εργαλεία για ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης. Το βιωματικό εργαστήριο της ΑΜΚΕ KINITRO σε οδηγεί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διαφορετικότητα, η ισότητα, η αποδοχή και ο σεβασμός.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ