10 Ιούν 2424

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

< 1 '

Είναι ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο και το αποδεικνύει σε κάθε διοργάνωση. Ο Μίλτος Τεντόγλου γύρισε στην Ελλάδα με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, το 2ο για το 2024 μετά από αυτό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και τώρα μπορεί να συγκεντρωθεί στον μεγαλύτερο στόχο ενός πρωταγωνιστή του κλασικου αθλητισμού: Το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αυτό το καλοκαίρι. 

Ξεκινώντας με άλμα στα 8.42 και ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του με δύο άλματα στα 8.65, ο Τεντόγλου διέπρεψε ξανά, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι και τον Ελβετό Σίμον Εχάμερ.  

Μετά τα μετάλλια στο Μόναχο το 2018 και στο Λονδίνο το 2022, ο Μίλτος Τεντόγλου έχει πλέον 3 συνεχόμενα χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (το 2020 στο Παρίσι η διοργάνωση είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας).

Το μέτρημα έχει πλέον χαθεί. Στα 26 του χρόνια, ο χαρισματικός άλτης από τα Γρεβενά, έχει πάρει χρυσό μετάλλιο σε όλα τα μεγάλα events του στίβου και πλέον αποζητά τον τρόπο να κάνει τον ελληνικό εθνικό ύμνο να ακουστεί και στο Παρίσι, σε μερικές εβδομάδες. 

Η Stoiximan σταθερά δίπλα στον σεμνό πολυπρωταθλητή, στηρίζει υπερήφανα και με συνέπεια κάθε του προσπάθεια. Το καλοκαίρι του 2024, μπορεί να γίνει ο δεύτερος άλτης στην ιστορία του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που κατακτά back to back χρυσό, μετά τον Καρλ Λιούις, ο οποίος έκανε τα καλύτερα άλματα σε Λος Άντζελες, Σεούλ, Βαρκελώνη και Ατλάντα, από το 1984 έως και το 1996.