5 '

Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» προσαρμόζεται πλέον στα νέα δεδομένα και συνεχίζει να στηρίζει την μάθηση των παιδιών, αυτή τη φορά από την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Καθώς τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας, η εκπαιδευτική πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση. Στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας,  η Stoiximan προχώρησε στην προσαρμογή του προγράμματος των Μικρών Ηρώων, προτείνοντας και παρέχοντας ποιοτικές εκπαιδευτικές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν αλλά και εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν από το σπίτι.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το The Tipping Point (TTP) δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τις επιλογές τους, να εμπνευστούν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μέσα από την αλληλεπίδραση με ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες).

Μάθετε περισσότερα

Λαμβάνοντας υπόψη τη νέα καθημερινότητα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε λόγω της εμφάνισης του Κορονοϊού στη χώρα μας και των μέτρων πρόληψης κατά την εξάπλωσής του, σκοπός της δράσης είναι οι μικροί μαθητές να παραμείνουν κοντά στο σχολείο και στa ενδιαφέροντά τους, πάντα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

Με τη δράση “Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν από το σπίτι”, μαθητές Δημοτικού από όλη τη χώρα, συνδέονται και συζητούν μέσω live video με μέντορες από όλο τον κόσμο – τους οποίους δε θα μπορούσαν να συναντήσουν διαφορετικά – από την άνεση του σπιτιού τους και παρέα με τους γονείς τους.
Έως σήμερα, το πρόγραμμα του TTP έχει υλοποιηθεί σε περισσότερα από 289 σχολεία ανά την Ελλάδα – από τον Έβρο και τη Βέροια έως την Κω και από την Καλαμάτα και τη Σχοινούσα έως τα Ιωάννινα – δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 15.500 μαθητές να φέρουν τον κόσμο στην τάξη τους.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα σε αυτό το βίντεο.

Προτεινόμενες θεματικές:

1.Γνωρίζοντας έναν Παραολυμπιονίκη.
2.Πώς κατασκευάζονται τα ρομπότ;
3.Συζητώντας για μια θεατρική παράσταση.
4.Ο Γαλαξίας και η αρχή του κόσμου.
5.Γινόμαστε μικροί Σεφ! (εύκολες συνταγές για παιδιά)
6.Γυμναστική για παιδιά στο σπίτι.
7.Παίζουμε σαν ομάδα: Ποιος είναι ο στόχος ενός αγώνα.
8.Σώζουμε το περιβάλλον: Μικρές πράξεις που κάνουν τη διαφορά.
9.Μικροί επιστήμονες κάνουν πειράματα Φυσικής.
10.Εξερευνούμε – ανοιχτό θέμα.

*Οι μαθητές συμμετέχουν στη δράση με τη βοήθεια των γονιών τους, ενώ παράλληλα η δράση αυτή μπορεί να αποτελέσει μια οικογενειακή δραστηριότητα την περίοδο του εγκλεισμού.

Tipping Point Form (Απευθύνεται σε δασκάλους & Συλλόγους γονέων μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)

Ο STEM Education είναι ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, την Επιστήμη, την Τεχνολογία και τα Μαθηματικά, με 8 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας αναπτύξει πρότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο βασισμένο στη μεθοδολογία STEM, είναι ο μόνος φορέας ο οποίος διαθέτει ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες μαθητών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο STEM Education είναι ο επιστημονικός σύμβουλος του WRO Hellas, αναπτύσσοντας τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. Οι διαχρονικά μεγάλες επιτυχίες στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τους μαθητές που εκπαιδεύονται στον STEM Education, εγγυώνται την κορυφαία ποιότητα των προγραμμάτων και των εκπαιδευτών.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται με σκοπό να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για το Μέλλον τους στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, στον Προγραμματισμό και τις Θετικές Επιστήμες. Σε όλα τα Κέντρα , πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων.

Στόχος των προγραμμάτων του STEM Education είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανθρώπων, που χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλες τις θετικές επιστήμες, σε συνδυασμό μεταξύ τους, να αποκτήσουν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα (problem solvers) και να συμμετέχουν με αξιώσεις στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται με ταχύτατο ρυθμό. Στα Προγράμματα του STEM Education η δημιουργία στηρίζεται στο Εμείς και όχι στο Εγώ, η φαντασία και η ανάπτυξη ικανοτήτων δημιουργεί τα νέα προϊόντα, η βιωματική κατανόηση των Φυσικών Επιστημών αποτελεί τη βάση ανάπτυξης του αιώνα που διανύουμε.

Stem Education Form (Απευθύνεται στους γονείς μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής)

Δημιουργική Απασχόληση από το σπίτι

Η “SciCo” (Science Communication) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 2008 με στόχο την προβολή και επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων και διαδραστικών μεθόδων. Σκοπός της είναι η προώθηση της κατανόησης της επιστήμης και τεχνολογίας, η ενίσχυση της εικόνας του ερευνητή/επιστήμονα στην κοινωνία, η πρόκληση του ενδιαφέροντος των νέων για την επιστήμη και η ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία σχετίζονται με επιστημονική έρευνα και ανακαλύψεις. Η SciCo στελεχώνεται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επικοινωνία της επιστήμης πίσω από την καθημερινότητα.

Δραστηριότητες

Το σχολικό έτος 2004-2005 μία ομάδα επιστημόνων και εκπαιδευτικών ξεκινά τη δράση του Μουσείου πειραμάτων με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης στο παιδικό και εφηβικό κοινό (science communication). Από τότε έως και σήμερα το Μουσείο Πειραμάτων εξελίσσεται διαρκώς και λειτουργεί ως ένας χώρος διάδρασης και όχι απλής παρατήρησης.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες παιδιά γίνονται μικροί επιστήμονες και επισκέπτονται το μουσείο με τους εκπαιδευτικούς τους στα πλαίσια σχολικών επισκέψεων ή με τους γονείς τους τα Σαββατοκύριακα. Πάνω από 50 διαφορετικά εργαστήρια υλοποιούνται στο μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής και στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, ενώ το κινητό εργαστήριο τα τελευταία χρόνια έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Δραστηριότητες

Ο μη- κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων. Οι δράσεις του Οργανισμού αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον (aquatic environment) σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων, πάνω στα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται σε αυτό.

Διαβάστε Περισσότερα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Ελλάδος (click για να δείτε την απόφαση) και Κύπρου (click για να δείτε την απόφαση), αφορά στην εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στο νερό (κολυμβητήρια), την παραλία, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και τις άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής.
Στη χώρα μας με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης, και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος. Προτεραιότητα όλων είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών να ξεκινήσει από τις πολύ μικρές ηλικίες.
Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί έχουν τις ακόλουθες δυνατότητες:

Να εγγραφούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκτώντας πλήρη πρόσβαση στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του Οργανισμού, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, βίντεο και παιχνίδια. 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία περιλαμβάνει περισσότερες από 50 δραστηριότητες που συνδυάζουν την μάθηση και την ψυχαγωγία και οι οποίες καλύπτουν τις βασικές γνώσεις και πρακτικές που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για την ασφάλειά τους στο κολυμβητήριο, στη θάλασσα (θαλάσσια σπορ) και στις δραστηριότητες που γίνονται σε αυτή. 
Οι δραστηριότητες του προγράμματος είναι διαθεματικές (πχ. καλλιτεχνικά, γλώσσα, κοινωνική αγωγή, γεωγραφία, φυσική, ξένη γλώσσα, πληροφορική, μουσική κλπ) και μπορούν να υλοποιηθούν στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος.
Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών που συμμετέχουν επιλέγονται και οι κατάλληλες δραστηριότητες.
Γενικές πληροφορίες του εκπαιδευτικού προγράμματος μπορείτε να δείτε εδώ:
http://e-learning.safewatersports.gr/el/static/educational_program

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Safe Water Sports – Για Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Educational Program Safe Water Sports for Primary Schools-in English 

Ανοικτό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για παιδιά ηλικίας 9+ 

Ανοικτό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για παιδιά έως 8 ετών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ