3 '

Επενδύοντας στη στήριξη των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, η Stoiximan δημιούργησε το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ηρωες για την Ελλάδα», με πρωτοβουλίες που αφορούν την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας και ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ενισχύοντας τη δράση της Hope genesis, για την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στη χώρα η Stoiximan «υιοθετεί» 10 ακριτικά νησιά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των γυναικών που κατοικούν στα νησιά αυτά, από τη στιγμή που μένουν έγκυοι έως και τον τοκετό και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την υπογεννητικότητα.

Οι «Μικροί Ηρωες» της Stoiximan είναι ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο και απόλυτα στοχευμένο στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Από τις πιο μικρές γωνιές και άγνωστες σε πολλούς περιοχές της χώρας μέχρι τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» έχει πάντα πρωταγωνιστές τα παιδιά και στόχους: να παρέχει εκπαιδευτικά κίνητρα για την ανακάλυψη της γνώσης συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, να καλύψει κενά και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, να βρεθεί δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας κάνοντάς τους να πιστέψουν σε αυτά που αγαπούν και σε αυτά που ονειρεύονται να γίνουν.

Η δέσμευση της Stoiximan για τη στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού αθλητισμού, της οικογένειας συνιστά την κύρια προτεραιότητα που θέτει στο διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με την υλοποίηση του προγράμματος, η Stoiximan εκπληρώνει ένα μέρος της αποστολής, να συμβάλει στον βαθμό που μπορεί, σε μια βιώσιμη, περισσότερο δίκαιη και υπεύθυνη κοινωνική ανάπτυξη.

Με την πιο δυνατή ομάδα

Στην προσπάθειά μας ενώνουν τις δυνάμεις τους και 4 κορυφαίες προσωπικότητες του Αθλητισμού: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Βασιλική Μιλλούση είναι μαζί μας!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ,Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης  και ambassador του προγράμματος “Μικροί ήρωες” ταξίδεψε μαζί με την ομάδα μας και την ομάδα της HOPEgenesis στα απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδος, Θύμαινα και Φούρνοι. Εκεί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις νέες μητέρες, να τους δώσει αναμνηστικά δώρα και να μάθει περισσότερα για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και την συμβολή της εταιρείας μας στο ταξίδι αυτό.

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη  των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας,  με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 από το Δρ. Στέφανο Χανδακά, MD, MBA, PhD, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρουργό
Η Εκτελεστική Επιτροπή αποτελείται από  15 καταξιωμένους  επαγγελματίες από τομείς όπως η ιατρική περίθαλψη, η επικοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης, ο επιχειρηματικός στίβος, το μάρκετινγκ και ο πολιτισμός.Η ομάδα υποστηρίζεται από εθελοντές ιατρούς γυναικολόγους, νοσηλευτές, μαίες, διοικητικό προσωπικό και εθελοντές που όλοι μοιράζονται τους ίδιους στόχους και όραμα.
Η Ιατρική Ομάδα αποτελείται από 50 εθελοντές γιατρούς, μαίες και άλλους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται σε 15 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας.
Η Τιμητική Επιτροπή των Μεντόρων περιλαμβάνει 18 εξέχουσες προσωπικότητες με πολυετή εμπειρία στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα και είναι καίριες για τη στρατηγική και την προσέγγιση μας.
Στο Επιστημονικό Συμβούλιο συμμετέχουν 12 διακεκριμένοι επιστήμονες από τον τομέα της ιατρικής με συμβουλευτική και καθοδηγητική αρμοδιότητα.
180 μεγάλες ελληνικές εταιρείες είναι ήδη υποστηρικτές, θεσμικοί, δωρητές, ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Ο αριθμός των εθελοντών  φθάνει τους 90.
Από το 2017 περισσότερα από 1500 άτομα έχουν ενταχθεί στη HOPEgenesis ως φίλοι.

Πυλώνες δράσης:

Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:

ΔΩΡΕΑΝ
– Παροχή πλήρους μαιευτικής κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών, που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.
– Υπηρεσίες θεραπείας υπογονιμότητας σε 28 νησιά σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό  την στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.  

ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
του κοινού, καθώς και εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης ωφελούμενων (εξατομικευμένη τηλεϊατρική) του προγράμματος.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξης της.

Η γενική αποστολή της HOPEgenesis είναι να συμβάλει στην αναβίωση, την ανάπτυξη και τη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ