Στέφανος Ντούσκος

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Στέφανος Ντούσκος

  • Κωπηλασία
  • 3/1997
  • Αθλητική Χορηγία από το 2021
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στέφανος Ντούσκος γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1997 στα Ιωάννινα. Ξεκίνησε την κωπηλασία σε ηλικία 15 ετών στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και έχει καταφέρει ήδη να έχει στο ενεργητικό του έως σήμερα 6 μετάλλια σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες. 

Στην Ιαπωνία ήταν η 2η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στην πρώτη, σε ηλικία 19 ετών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, έγινε για πρώτη φορά Ολυμπιονίκης, όταν κατέλαβε την 6η θέση στην τετράκωπο ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή. 

Λίγες ημέρες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου μαζί με τον Γιάννη Πέτρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, κάτω των 23ων και Μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων του Ρότερνταμ.

Κατέκτησε μέσα στο 2018, δύο μετάλλια, ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρέστ της Λευκορωσίας και ένα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23. 

Το 2019, ο Γιαννιώτης σκιφίστας αναδείχθηκε «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαρασότα U23 στο απλό σκιφ. 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 30ης Ιουλίου 2021, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο τερματίζοντας πρώτος στο μονό σκιφ με χρόνο ρεκόρ 6:40.45. 

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

2023
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Μπλεντ Σλοβενίας
2η θέση