ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

  • Ποδόσφαιρο
  • 02/1908
  • 43 Τίτλοι & Διακρίσεις
  • Αθλητική Χορηγία από το 2022
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Παναθηναϊκός, με έτος ίδρυσης το 1908, πρόκειται για ένα από τα πρώτα καταγεγραμμένα εν ενεργεία αμιγώς ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας, δηλαδή από όσα ιδρύθηκαν με αποκλειστικό αντικείμενο το συγκεκριμένο άθλημα.

Ο σύλλογος αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και πλέον επιτυχημένους συλλόγους από πλευράς διακρίσεων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει αγωνιστεί σε όλα τα πρωταθλήματα Α΄ Εθνικής από την ίδρυσή της (το 1959). Έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα Ελλάδας, 19 κύπελλα Ελλάδας, πετυχαίνοντας 8 φορές νταμπλ τίτλων.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και η μόνη ελληνική ομάδα που έχει αγωνιστεί σε τελικό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών (μετέπειτα Champions League) το 1971. Επιπλέον έχει αγωνιστεί στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης το 1985 και 1996.

Από τον Ιούνιο του 2022, η Stoiximan έχει την τιμή να αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 3 χρόνια, με τη συνεργασία να μην περιορίζεται μόνο στη χορηγική συμφωνία, αλλά να πλαισιώνεται και από ένα εκτεταμένο πλάνο κοινωνικών δράσεων που θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

ΤΙΤΛΟΙ 43

20
Πρωταθλήματα Ελλάδος
19
Κύπελλα Ελλάδος
3
Super Cup Ελλάδος
1
Βαλκανικό Κύπελλο

MEDIA