Στέφανος Ντούσκος

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Στέφανος Ντούσκος

  • Κωπηλασία
  • 29/3/1997
  • Αθλητική Χορηγία 2021
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στέφανος Ντούσκος, γεννημένος το 1997,είναι Χρυσός Ολυμπιονίκης στην Κωπηλασία Ανδρών

Ο Στέφανος Ντούσκος γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1997 στα Ιωάννινα. Ξεκίνησε την κωπηλασία σε ηλικία 15 ετών στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και έχει καταφέρει ήδη να έχει στο ενεργητικό του έως σήμερα 6 μετάλλια σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες. 

Στην Ιαπωνία ήταν η 2η συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στην πρώτη, σε ηλικία 19 ετών, στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, έγινε για πρώτη φορά Ολυμπιονίκης, όταν κατέλαβε την 6η θέση στην τετράκωπο ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή. Στο Ρίο ήταν και η πρώτη φορά στην Ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας που συμμετείχε ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών, η οποία μάλιστα εξασφάλισε τη συμμετοχή της μόλις στις 26 Ιουλίου 2016, όταν αποβλήθηκε λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ η ρωσική τετράκωπος.  

Λίγες ημέρες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 26 Αυγούστου 2016, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου μαζί με τον Γιάννη Πέτρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, κάτω των 23ων και Μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων του Ρότερνταμ.

Κατέκτησε μέσα στο 2018, δύο μετάλλια, ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρέστ της Λευκορωσίας και ένα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα, μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23. Εν συνεχεία, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, πάλι με συναθλητή τον Χρήστο Στεργιάκα, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ. 

Το 2019, ο Γιαννιώτης σκιφίστας αναδείχθηκε «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαρασότα U23 στο απλό σκιφ. 

Το 2020, ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ δεν μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ματαιώθηκε. 

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την εξασφάλισε μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προολυμπιακη ρεγκατα στο Βαρέζε, στις 8 Απριλίου 2021.  

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 30ης Ιουλίου 2021, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο τερματίζοντας πρώτος στο μονό σκιφ με χρόνο ρεκόρ 6:40.45.

Το πρώτο χρυσό για την Ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς αγώνες, άλλα και το πρώτο, χρονικά, χρυσό για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

MEDIA