Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν από το σπίτι

Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν από το σπίτι

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

The Tipping Point

Το The Tipping Point (TTP) δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τις επιλογές τους, να εμπνευστούν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, μέσα από την αλληλεπίδραση με ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες).

tipping point
stem education logo

Stem Education

Ο STEM Education είναι ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, την Επιστήμη, την Τεχνολογία και τα Μαθηματικά, με 8 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας αναπτύξει πρότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο βασισμένο στη μεθοδολογία STEM, είναι ο μόνος φορέας ο οποίος διαθέτει ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες μαθητών.

Δημιουργική απασχόληση στο σπίτι

Scico

Η “SciCo” (Science Communication) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 2008 με στόχο την προβολή και επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων και διαδραστικών μεθόδων. Σκοπός της είναι η προώθηση της κατανόησης της επιστήμης και τεχνολογίας, η ενίσχυση της εικόνας του ερευνητή/επιστήμονα στην κοινωνία, η πρόκληση του ενδιαφέροντος των νέων για την επιστήμη και η ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία σχετίζονται με επιστημονική έρευνα και ανακαλύψεις. Η SciCo στελεχώνεται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επικοινωνία της επιστήμης πίσω από την καθημερινότητα.

Δραστηριότητες

Πάρε μια βαθιά αναπνοή

Ο λύκος, το πρόβατο και το δεμάτι άχυρο

Κορδονοδεσίματα

SciCologo
Μείνετε συντονισμένοι καθώς νέες δραστηριότητες θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες!
μουσείο πειραμάτων

Μουσείο Πειραμάτων

Το σχολικό έτος 2004-2005 μία ομάδα επιστημόνων και εκπαιδευτικών ξεκινά τη δράση του Μουσείου πειραμάτων με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης στο παιδικό και εφηβικό κοινό (science communication). Από τότε έως και σήμερα το Μουσείο Πειραμάτων εξελίσσεται διαρκώς και λειτουργεί ως ένας χώρος διάδρασης και όχι απλής παρατήρησης.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες παιδιά γίνονται μικροί επιστήμονες και επισκέπτονται το μουσείο με τους εκπαιδευτικούς τους στα πλαίσια σχολικών επισκέψεων ή με τους γονείς τους τα Σαββατοκύριακα. Πάνω από 50 διαφορετικά εργαστήρια υλοποιούνται στο μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής και στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, ενώ το κινητό εργαστήριο τα τελευταία χρόνια έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Balloon science – Πειράματα με μπαλόνια

Science on fire – Πειράματα με φωτιά

Ψάχνοντας το DNA μας – DNA Extraction

Μείνετε συντονισμένοι καθώς νέες δραστηριότητες θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες!

Safe Water Sports

Ο μη- κερδοσκοπικός Οργανισμός Safe Water Sports δραστηριοποιείται από το 2015 με βασικό στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων. Οι δράσεις του Οργανισμού αποσκοπούν στην ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον (aquatic environment) σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων, πάνω στα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλειά τους στο νερό, τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ και τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής που γίνονται σε αυτό.

safe water sports