ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα

Επενδύοντας στη στήριξη των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, η Stoiximan δημιούργησε το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ηρωες για την Ελλάδα», με πρωτοβουλίες που αφορούν την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας και ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Ενισχύοντας τη δράση της Hope genesis, για την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στη χώρα η Stoiximan «υιοθετεί» 10 ακριτικά νησιά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των γυναικών που κατοικούν στα νησιά αυτά, από τη στιγμή που μένουν έγκυοι έως και τον τοκετό και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την υπογεννητικότητα.

Οι «Μικροί Ηρωες» της Stoiximan είναι ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο και απόλυτα στοχευμένο στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Από τις πιο μικρές γωνιές και άγνωστες σε πολλούς περιοχές της χώρας μέχρι τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» έχει πάντα πρωταγωνιστές τα παιδιά και στόχους: να παρέχει εκπαιδευτικά κίνητρα για την ανακάλυψη της γνώσης συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, να καλύψει κενά και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, να βρεθεί δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας κάνοντάς τους να πιστέψουν σε αυτά που αγαπούν και σε αυτά που ονειρεύονται να γίνουν.

Η δέσμευση της Stoiximan για τη στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού αθλητισμού, της οικογένειας συνιστά την κύρια προτεραιότητα που θέτει στο διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με την υλοποίηση του προγράμματος, η Stoiximan εκπληρώνει ένα μέρος της αποστολής, να συμβάλει στον βαθμό που μπορεί, σε μια βιώσιμη, περισσότερο δίκαιη και υπεύθυνη κοινωνική ανάπτυξη.

Με την πιο δυνατή ομάδα

Στην προσπάθειά μας ενώνουν τις δυνάμεις τους και 4 κορυφαίες προσωπικότητες του Αθλητισμού: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Βασιλική Μιλλούση είναι μαζί μας!

Η ΗOPEgenesis

Η HOPEgenesis είναι μία αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές και ακριτικά νησιά από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως και την μέρα του τοκετού τους, ενώ ο στόχος της είναι να συμβάλει ώστε να αντιστραφούν τα ανησυχητικά χαμηλά ποσοστά γεννήσεων στις περιοχές αυτές.

Συγκεκριμένα η HOPEgenesis

  • Παρέχει τη μεταφορά της ωφελούμενης σε ένα από τα συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Προσφέρει φροντίδα στην έγκυο σε ένα αξιόπιστο νοσοκομείο με άρτια καταρτισμένο μαιευτικό προσωπικό και κατάλληλες ιατρικές υποδομές.
  • Παρέχει κάλυψη για κάθε έκτακτο περιστατικό που μπορεί να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Καλύπτει το κόστος μητρότητας, της μεταφοράς και διαμονής σε τοποθεσία κοντά σε συνεργαζόμενο ιατρικό κέντρο κατά την εβδομάδα του τοκετού.

 

Η HOPEgenesis δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 350 περιοχές στην Ελλάδα, ηπειρωτικά χωριά και ακριτικά νησιά, οι οποίες κατέγραφαν μηδενικές ή ελάχιστες  γεννήσεις πριν την ένταξη τους στο πρόγραμμα. Στην ιατρική ομάδα της οργάνωσης συμμετέχουν περισσότεροι από 50 ιατροί, μαίες, και άλλοι επαγγελματίες υγείας, ενώ συνεργάζεται με 16 ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και επαρχία. Ο αριθμός των ωφελούμενων γυναικών σήμερα ξεπερνάει τις 150 σε περιοχές με αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων- θανάτων.

onsite_hopegenesis-islands-2
hopegenesis_mikroiiroes

Πυλώνες Δράσης της HOPEgenesis:

1. Πολλαπλασιασμό των ωφελούμενων γυναικών και επέκταση του προγράμματος σε περισσότερες απομακρυσμένες περιοχές, που παρουσιάζουν αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων- θανάτων και έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές-μαιευτικές υποδομές. Σκοπός της είναι οι γυναίκες να έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στην μητρότητα, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους και την οικονομική τους κατάσταση.

2. Εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης φορέων και κοινοτήτων για το μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας και τις προεκτάσεις που έχει σε όλους τους τομείς της ζωής μας, καθώς και οδοιπορικά ενημέρωσης-εκπαίδευσης σε κατοίκους ενταγμένων και μη περιοχών στο πρόγραμμα.

3. Τεκμηρίωση του προβλήματος της υπογεννητικότητας και των επιπτώσεών της και προτάσεις για τη λύση του μέσω ερευνών σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, ώστε συλλογικά με ακαδημαϊκούς, κρατικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, να επιτύχει τη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας και την ανατροπή της υπογεννητικότητας στη χώρα μας.
4. Παροχή υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε 28 νησιά, σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας της Ελλάδας, στοχεύοντας στην κάλυψη αναγκών των γυναικών που επιθυμούν να κυοφορήσουν αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Η πρόσθετη δράση θα συμβάλλει στην συνολική προσπάθεια για την επίτευξη του σκοπού της.