ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα

Επενδύοντας στη στήριξη των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, η Stoiximan δημιούργησε το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ηρωες για την Ελλάδα», με πρωτοβουλίες που αφορούν την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας και ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Ενισχύοντας τη δράση της Hope genesis, για την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στη χώρα η Stoiximan «υιοθετεί» 10 ακριτικά νησιά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των γυναικών που κατοικούν στα νησιά αυτά, από τη στιγμή που μένουν έγκυοι έως και τον τοκετό και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την υπογεννητικότητα.

Οι «Μικροί Ηρωες» της Stoiximan είναι ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο και απόλυτα στοχευμένο στα παιδιά όλης της Ελλάδας. Από τις πιο μικρές γωνιές και άγνωστες σε πολλούς περιοχές της χώρας μέχρι τα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας

Το Πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» έχει πάντα πρωταγωνιστές τα παιδιά και στόχους: να παρέχει εκπαιδευτικά κίνητρα για την ανακάλυψη της γνώσης συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, να καλύψει κενά και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, να βρεθεί δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας κάνοντάς τους να πιστέψουν σε αυτά που αγαπούν και σε αυτά που ονειρεύονται να γίνουν.

Η δέσμευση της Stoiximan για τη στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού αθλητισμού, της οικογένειας συνιστά την κύρια προτεραιότητα που θέτει στο διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Με την υλοποίηση του προγράμματος, η Stoiximan εκπληρώνει ένα μέρος της αποστολής, να συμβάλει στον βαθμό που μπορεί, σε μια βιώσιμη, περισσότερο δίκαιη και υπεύθυνη κοινωνική ανάπτυξη.

Η Ηope Genesis

Η HOPEgenesis είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους. 

Η οργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

hopegenesis-infographic2

Η HOPEgenesis δραστηριοποιείται σε 354 περιοχές, 317 ηπειρωτικά χωριά και 37 νησιά της Ελλάδας Συνεργάζεται με 16 ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και επαρχία και σύντομα θα εντάξει περισσότερα στο πρόγραμμά της. Η ιατρική της ομάδα αποτελείται από 38 γιατρούς και 7 μαίες. Ο αριθμός των ωφελούμενων γυναικών μέχρι σήμερα είναι 117. Με την αρωγή της HOPEgenesis έχουν έρθει στον κόσμο 63 μωρά, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένονται να γεννηθούν άλλα 54.

hopegenesis-infographic