ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Συνέργειες

Στη βάση των πυλώνων του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αναπτύσσεται ένα ευρύ και συνεχώς επεκτεινόμενο πλέγμα συνεργειών γύρω από φορείς και κοινωνικά ιδρύματα με στόχο, τόσο τη συνδρομή μας για την κάλυψη αναγκών που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν με επιτυχία να εκπληρώνουν τους σκοπούς τους, όσο και τη δημιουργία ενός αμφίδρομου καναλιού επικοινωνίας με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας που βρίσκεται σε ανάγκη.

Το Πρόγραμμά μας στηρίζεται σε απόλυτο βαθμό σε αυτές τις συνέργειες, καθώς είναι ακριβώς εκείνες που μας επιτρέπουν να στοχεύουμε σε δράσεις προστιθέμενης αξίας, στα πλαίσια μιας βιώσιμης ΕΚΕ.

Τα ιδρύματα και οι φορείς που η Stoiximan έχει μέχρι σήμερα την τιμή να έχει ενισχύσει και συνεργαστεί, ανταποδίδουν στο μέγιστο και με κάθε τρόπο με την ακούραστη προσπάθειά τους να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε δυσμενή θέση. Επίσης, αξίζει παράλληλα να αναφερθεί πως, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αμφίδρομου καναλιού επικοινωνίας με την κοινωνία και παράλληλα με το πλέγμα συνεργειών μας με ιδρύματα και φορείς, έχει αναπτυχθεί αντίστοιχα και μια στενή συνεργασία με τις ομάδες με τις οποίες η Stoiximan διατηρεί χορηγική σχέση στο πλαίσιο της ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των εκεί τοπικών κοινωνιών.

Στοχεύοντας να συνεχίσουμε να διευρύνουμε το δίκτυο των κοινωνικών μας εταίρων, θα χαρούμε να λάβουμε την επικοινωνία σου για τη γνώμη, τη συνεισφορά και τις προτάσεις σου για συνεργασίες/συνέργειες που θα σκεφτόσουν να προτείνεις, καθώς είναι απόλυτη προτεραιότητα για εμάς και κριτήριο επιτυχίας για το Πρόγραμμά μας. Θα ήταν λοιπόν μεγάλη μας χαρά να σε ακούσουμε σε αυτό που θέλεις να μας πεις, συμπληρώνοντας τη φόρμα μας και εμείς θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου το συντομότερο δυνατόν.

arogi-iroes.gr
«Αρωγή» Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες λειτουργεί από τις αρχές του 2003 και απευθύνεται σε παιδιά και νέους 6 έως και 25 ετών με νοητική υστέρηση και αναπτυξιακές διαταραχές, απασχολώντας για αυτό τον σκοπό ένα κατάλληλα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Σκοπός του Κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω των προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής.

kentroamea.gr

pikpa-iroes.gr
ΠΙΚΠΑ Βούλας

Το ΠΙΚΠΑ ιδρύθηκε το 1924, αρχικά για τη φροντίδα θυμάτων πολέμου, για να εξελιχθεί αργότερα σε προνοιακό φορέα για τη φροντίδα και προστασία του παιδιού. Το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ.Β), φιλοξενεί σήμερα 130 παιδιά με νοητική στέρηση, που είτε έχουν εγκαταλειφθεί, είτε χρήζουν 24ωρης φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό. Αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους Φορείς Παιδικής Προστασίας στη χώρα,με στόχο την προστασία, αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρίες.

kkppa.gr

kepaki-iroes
Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους

Το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους έχει ως στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Ιδρύματος στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ατόμων που χρήζουν βοήθειας, την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα και την ανάδειξη της αξίας του κοινωνικού εθελοντισμού.

sofocleousfoundation.org

xristodouleio-iroes.gr
Χριστοδούλειο Ίδρυμα

Το Χριστοδούλειο λειτουργεί πάνω από εβδομήντα χρόνια, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα κοριτσιών που βρίσκονται σε δυσμενή θέση, ηλικίας 4 έως 23 ετών, με την εισαγωγή των κοριτσιών να γίνεται ως το 12ατο έτος. Προσφέρει ιατρική και ψυχολογική στήριξη, φροντίζοντας για την ορθή διαπαιδαγώγηση και ανατροφή των κοριτσιών. Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα είναι Ν.Π.Ι.Δ. και υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

xristodoulio.gr

iroes_sikiaridio
Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι Κέντρο κατάρτισης νέων 14 μέχρι 21 ετών, με νοητική υστέρηση. Στόχος του Ιδρύματος είναι η ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των παιδιών για την ομαλή ένταξή τους στην οικογένεια και την κοινωνία, καθώς επίσης και η προ-επαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση των εφήβων, με στόχο την καλύτερη προσαρμογή τους σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

sikiarideio.gr

gynaikio-somateio-iroes
«Ξενώνας για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί»

Ο ξενώνας για την «Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί» ιδρύθηκε από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και τον Νομό Ηρακλείου, προκειμένου να φιλοξενήσει γυναίκες με τα παιδιά τους που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας (ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική, σωματική) από τον πατέρα, σύζυγο, σύντροφο, αδελφό ή φίλο. Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου είναι γυναικεία οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με στόχο την οργανωμένη υλοποίηση προσπαθειών για την προστασία των δικαιωμάτων της Γυναίκας και είναι Πιστοποιημένος Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας.

kakopoiisi.gr

xamogelo-iroes.gr
Χαμόγελο του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995. Υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά. Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, παιδιά θύματα εξαφάνισης, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας έχουν υποστηριχθεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με μία εξειδικευμένη ομάδα που στηρίζει παιδιά και οικογένειες και υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν, πανελλαδικά, καλύπτοντας ολιστικά τις ανάγκες κάθε παιδιού

hamogelo.gr

floga-iroes
Σύλλογος Γονιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 στο Νοσοκομείο Παίδων Π.&.Α. Κυριακού, με στόχο την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Στη Φλόγα λειτουργούν προγράμματα με στόχο την ουσιαστική παρουσία και δυνατότητα παρέμβασης στα θέματα της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών. Στις βασικές επιδιώξεις της «Φλόγας» περιλαμβάνονται το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη νοσηλεία του παιδιού, η εκπαίδευση παιδιάτρων στα ογκολογικά τμήματα, η φροντίδα εφήβων στα παιδιατρικά νοσοκομεία, η ψυχολογική στήριξη των οικογενειών, η κοινωνική φροντίδα και η ενημέρωση των γονέων και της κοινής γνώμης για τον καρκίνο στο παιδί.

floga.org.gr

axepa-iroes.gr
Παιδοογκολογικό τμήμα Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Η Β΄ Παιδιατρική Κλινική λειτουργεί από το 1974 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ». Το Παιδοαιματολογικό – Παιδοογκολογικό Τμήμα εξυπηρετεί την νοσηλεία παιδιών με καλοηθή και κακοηθή αιματολογικά, καθώς και με συμπαγείς όγκους της παιδικής ηλικίας.

ahepahosp.gr

elpida-iroes.gr
Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ” ξεκίνησε το 1990, με τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών να αποτελεί τον βασικό παράγοντα της ίδρυσής του. Τον Σεπτέμβριο του 1999δημιουργήθηκε ο Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ, με στόχο την παροχή φιλοξενίας σε οικογένειες από την επαρχία, ενώ τον Οκτώβριο του 2010 εγκαινιάστηκε η ανέγερση του πρώτου Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα, με στόχο την παροχή σύγχρονων μέσων για την αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου. Παράλληλα, ο Σύλλογος έχει πλούσιες επιστημονικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει πάρει πολύ σημαντικές ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, ιδίως σε περιόδους ενόπλων συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών. Σε επίπεδο δε ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα που αφορούν στον παιδικό καρκίνο και τον κοινωνικό αποκλεισμό των άρρωστων παιδιών, η ΕΛΠΙΔΑ έχει να επιδείξει σημαντικό έργο με σεμινάρια, έντυπα και ειδικές εκδηλώσεις.

elpida.org

protovoulia-gia-to-paidi-iroes
Σύλλογος “Πρωτοβουλία για το Παιδί”

O Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε στη Βέροια τον Απρίλιο του 2008 και σήμερα, δραστηριοποιούνται στους κόλπους του 350 μέλη και 200 περίπου ενεργοί εθελοντές. Πεδίο δράσης του είναι πρωτίστως η φροντίδα και η προστασία παιδιών που, προερχόμενα από δυσλειτουργικές ή διαλυμένες οικογένειες, βιώνουν την παραμέληση, την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και η παντοειδής ενίσχυση των οικογενειών τους. Ακόμη, ομάδες-στόχοι της ΠγτΠ αποτελούν οι ευπαθείς οικογένειες με παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

propaidigr.org

merimna-iroes.gr
Σύλλογος Μέριμνας Α.με Α. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι”

Ο Σύλλογος Μέριμνας Α.με.Α. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι” έχει ιδρυθεί στις 5 Ιανουαρίου 1981 από γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρίες νοητικής υστέρησης και ευαισθητοποιημένους πολίτες του νομού. Ροδόπης. Από τους σημαντικότερους σκοπούς του είναι η αρωγή και συμπαράσταση, με κάθε τρόπο και μέσο,ενηλίκων Α.με.Α νοητικής υστέρησης του νομού Ροδόπης σε όλους τους τομείς της ζωής τους καιη κοινωνική ενσωμάτωση και αλληλοαποδοχή τους έτσι ώστε να λειτουργήσουν, κατά το δυνατόν, ως αυτοεξυπηρετούμενα και ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο.

syd.gr

filiro-iroes.gr
Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στη βάση της παράδοσης της πατρίδας μας και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους.

paidikoxorio.gr

stoiximan-iroes_kifaamea
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία “Κ.Η.Φ.Α. ΑΜΕΑ”

Με 21 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, το Κ.Η.Φ.Α. ΑΜΕΑ φιλοξενεί παιδιά με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση. Αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί 20 παιδιά. Το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ απασχολεί ειδικό επιστημονικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, όπως κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, παιδαγωγούς, νοσηλευτές και υποστηρικτικό προσωπικό, όσο και εθελοντές εξωτερικούς συνεργάτες με ειδικότητες ψυχολογίας, φυσιατρικής, ειδικής παθολογίας, γενικής ιατρικής και νευρολογίας, προσφέροντας υπηρεσίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Φυσιοθεραπείας, Δημιουργικής Απασχόλησης,Ψυχολογικής Υποστήριξης, Μουσικοθεραπείας,Κολύμβησης, Θεραπευτικής Ιππασίας και Ατομικής Φροντίδας.

kifaamea.gr

idrymata_apokatastasi_kriti
Το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Νέων Κρήτης λειτουργεί στα Χανιά από το 1975 με δυναμικότητα 100 μαθητών, εσωτερικών και εξωτερικών, από όλη την Κρήτη. Προσφέρει ειδική εκπαίδευση, προεπαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση, σε παιδιά ηλικίας 5-24 χρόνων με ελαφριά νοητική υστέρηση, προβλήματα μάθησης ή συμπεριφοράς και γενικότερα παιδιά που αδυνατούν να ενταχθούν στο κανονικό σχολείο και το κοινωνικό σύνολο.

stoiximan-iroes_perpato
“Περπατώ” Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων

Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων του νομού Ροδόπης ‘ΠΕΡΠΑΤΩ’ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2002. Σκοπός ίδρυσης του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των Α.μεΑ. του Ν. Ροδόπης, η ενημέρωση και η οργάνωσή τους και η, μέσα από συντονισμένες ενέργειες, προσπάθειά τους να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και να διεκδικήσουν την ορθή κοινωνική ένταξη των Α.μεΑ. Μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 300 μέλη με κινητική αναπηρία, καθώς επίσης και 150 ενεργούς εθελοντές.

perpato.gr

stoiximan-iroes-thessalia
Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρίες Καρδίτσας

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρίες Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1967 με σκοπό την παροχή φροντίδας, περίθαλψης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, καθώς και τη λειτουργική, κοινωνική και επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση σε παιδιά και των δύο φύλων, ηλικίας 0-14 ετών, τα οποία έχουν νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες, απ΄ όλα τα διαμερίσματα της χώρας και κατά προτεραιότητα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

kkppthessaly.gr

stoiximan-iroes_sinisfero
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων

Σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βιώνουν τα αδιέξοδα της ανεργίας και της οικονομικής ανέχειας, οι ανάγκες για την ανάληψη πρωτοβουλιών καταπολέμησης των επιπτώσεων γίνονται επιτακτικές, με μέρος αυτών των αναγκών να επιχειρείται να καλυφθεί από το δίκτυο των Δομών Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Τρικκαίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων. Στόχος του Δικτύου είναι η, μέσα από τη συνέργεια ενός ευρέως φάσματος συλλογικών φορέων και πολιτών του Δήμου Τρικκαίων, επίλυση των προβλημάτων φτώχειας και αποκλεισμού και η κάλυψη των άμεσων αναγκών των συμπολιτών σε ανάγκη με την ενεργή συνεισφορά της τοπικής κοινωνίας.

syneisfero.gr

stoiximan-iroes_iliaxtida
Ηλιακτίδα

Η ΗΛΙΑKTΙΔΑ είναι κοινωνικός φορέας που δημιουργήθηκε το 1999 από τις ίδιες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου, με σκοπό την άρση του αποκλεισμού μέσω της εργασιακής απασχόλησης, και της εξατομικευμένης συμβουλευτικής των ΑΜΕΑ και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Η Ηλιακτίδα συνεχίζει την υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρία και άλλες ευπαθείς ομάδες σε μια προσπάθεια κοινωνικής ένταξης, με την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του τοπικού πληθυσμού να είναι ακόμη πιο σημαντική τώρα, για την αποφυγή περιστατικών εκδήλωσης ρατσισμού, λόγω της υποστήριξης που υπάρχει σε πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών. Η Ηλιακτίδα προσφέρει παράλληλα400 θέσεις φιλοξενίας στη Λέσβο και 2088 στη Βόρεια Ελλάδα ως συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υποστηρίζοντας ευάλωτες ομάδες αιτούντων ασύλου στην Ελλάδα μέσα από την παροχή εναλλακτικών μορφών στέγασης μέσα στον οικιστικό ιστό (διαμερίσματα και κτήρια), με τον συνδυασμό ψυχολογικής και έως ένα βαθμό νομικής υποστήριξης. Επιπλέον υποστηρίζει με οικονομική βοήθεια σε μετρητά, μέσω του σχετικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

iliaktida-amea.gr

stoiximan-iroes_sxedia
Εθνική Ομάδα Αστέγων «Γκολ στην Φτώχεια»

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, με τον τίτλο «Γκολ στη Φτώχεια», που αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου για την ενεργοποίηση και κοινωνική επανένταξη συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές. Στόχος της είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και, εν τέλει, η κινητοποίησή των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Η Εθνική Ομάδα Αστέγων συμμετέχει κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup, www.homelessworldcup.org). Στον ετήσιο διαγωνισμό της FIFA «The Power of Football», η Εθνική Αστέγων συμπεριλήφθηκε στα τρία κορυφαία κοινωνικά project του πλανήτη για το 2014, για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία.

shedia.gr/kick-out-poverty